Zrození fénixe

Zrození Fénixe, zrození nové kvality 

sebe sama aneb emoční leadership

Já na to nemám čas!? Uvědomte si, jak jste na tom Vy!  

„Nám se nyní ve firmě úplně nedaří. Máme docela krizi. Nemáme čas zabývat se nějakým rozvojem“  - říká ředitel firmy.

„Musím přerušit práci na svém osobním rozvoji. Mám příliš mnoho problémů, jsem zahlcený operativou a nemám na tom dostatek pozornosti!“ – říká klient, manažer v procesu rozvoje.

Opravdu si myslíte, že problémy, stres, zahlcení operativou, chyby a krize vyřešíte tím, že budete více a intenzívněji pracovat? Co když více nasazení, znamená jen usilovnější opakování stejných chyb? Co když jen kopírujeme postupy a staré vzorce myšlení, typické naučené reakce, které nás přivedly právě do této těžké situace? Co když se jen tak tlučeme, jak nudle v bandasce?

Věřím, že chyby, problémy a krize jsou výzvou Života ke změně a růstu. Podívejte se na naše životy, vývoj společnosti. Právě krize mají v sobě potenciál transformace, skutečné změny zevnitř ven.

Vím, že je to možné. Vím, že čas nespokojenosti a potíží je také čas zrození nového. Můžete to vidět v mnoha příbězích života. Všimli jste si i Vy ve svém okolí, životě příběhy, kdy z těžkých lidských situací se v bolestech zrodila nová vyšší kvalita člověka, života? Věřím, že vnímáte tu potencionální možnost. Stejně jako já to zažil opakovaně na vlastní kůži. Klíčové v mém životě byly právě chvíle, kdy se z hluboké krize a lidsky těžkých situací vynořil zcela nový potenciál kvality mne sama a mého života. Ano, když něco starého umírá, objevuje se strach, bolest, smutek… Pamatujte však, že aby se mohlo něco nového zrodit, musí to staré zemřít! A tak i pro mne je stejně krásné jako náročné k tomu opakovaně provázet lidi v dlouhodobém programu Emočního leadershipu nebo individuálním transformačním koučování.

Věřte, že právě krize a opakující se problémy v životě, firmě jsou neklamným signálem, že je tady nutná změna. Transformace starého do nové, kvalitnější podoby. Je krásné zažívat, jak se z popela rodí nový Fénix. Fénix je bájný pták, který se vyskytuje v mytologiích mnoha národů. Tento mýtus vyjadřuje touhu, instinktivní potřebu člověka – růst do vyšší kvality sebe sama! Tento mýtus udržuje v našem vědomí pro život nezbytný proces transformace. Transformace je proměna, která je trvalou změnou zevnitř ven, která nás posouvá na novou úroveň kvalitysebe, našeho života, světa. Pojďte poznat a užívat principy tajemství proměny – r-Evolučního procesu vývoje života…

Ano potřebujete svému osobnímu rozvoji věnovat dostatek pozornosti a času. Osobní rozvoj formuje Vaše pozitivní návyky a postoje, které se projevují v každodenním osobním i pracovním životě. Přáli byste si také, aby Vám Vaši blízcí, kolegové, spolupracovníci dali dar v podobě navýšení kvality sebe sama?

·         Představte si, že jejich myšlení je pozitivní, tvůrčí a podporuje vzájemnou spolupráci.

·         Představte si, že jsou i v zátěžových situacích, vnitřně silní, vyrovnaní a trvale vytvářejí pozitivní emoční prostředí plné vzájemné úcty, respektu a optimistické energie.

·         Představte si, že jsou stále aktivní, vnitřně motivování a dělají maximum pro dosažení společných cílů a úspěšných výsledků. 

·         Představte si, jak se jejich osobní růst projeví na úrovni Vašich vztahů a spolupráci

Chcete čekat na to, až to udělají oni? Nebo prostě navýšíte svou kvalitu Vy a tu pak vnesete do každé situace a každého vztahu Vašeho osobního i pracovního života! PAMATUJTE, že platí: To nejcennější, co můžete dát druhým, jste Vy! Je to právě Vaše kvalita. Ta kvalita, ke které jste v tuto chvíli došli, která zásadním způsobem ovlivňuje Vaše vztahy, výkon, pocity štěstí a naplnění, výsledky a vše kolem Vás i ve Vás…

 

Už máte v kalendáři čas pro sebe a svůj rozvoj? Už jste si nastavili cíle, strategii či konkrétní akce pro lepší kvalitu sebe a svého života?

„Po své cestě Emočním leadershipem (dlouhodobým programem osobního rozvoje) dokážu za méně času v práci dosahovat mnohem vyšší výkony s celým týmem“- řekla ředitelka Andrea po absolvování dlouhodobého programu.

Jistě Vám budeme kvalitními průvodci, ale „udělat“ to musíte Vy!

Staňte se vědomými tvůrci štěstí a úspěchu přeje Emanuel Byrtus a tým.

Aktuality

Vážení přátelé

Aktuálně regeneruji po těžkém úrazu.

Děkuji všem kdož jste na mně mysleli, děkuji za povzbuzující slova, energii, která byla citelná i na dálku.

Život nás učí přes chyby, problémy a krize.

Až budu mít dost zdraví a energiebudu s vámi sdílet, co mne to naučilo.

Těším se na zdraví.

Těším se na slyšenou.

A těším se především na setkání s vámi a možnost podpořit vás, aby se vám dařilo lépe. Emanuel

Další nejbližší akce

 inspirativní sdílení principů osobnostního rozvoje – konkrétní příběhy

JSME ORGANISMUS

„Hodnoty a návyky, které se od nás naučí naše děti a lidé kolem, je to jediné, co po nás zůstává a zůstane až odejdeme…“

Chci s Vámi sdílet své zážitky a praktické principy, které jsem načerpal se sebou a během více než 20-ti leté praxe provázením rozvoje osobností lídrů firem i úplně obyčejných lidí.

 

Rozhodnutí je na Tobě. Pokud chceš pravidelně do svého e-mailu dostávat mé postřehy z aplikace principů a inspirace stačí se zaregistrovat na této stránce vpravo nahoře nebo zdePokud máš pocit, že to může být prospěšné některému z přátel sdílej prosím.

dle osobní dohody 

Individuální transformační koučování
„Chcete vyladit motor svého „ferrari“ či stále jen lakovat vnější podobu „trabanta“? Každá skutečná změna kvality se děje zevnitř ven! Získejte průvodce na cestě k vyšší kvalitě sebe a svého života. Transformujte své návyky a formujte zralost své osobnosti v souladu s osobními talenty. Více o koučování zde

ENNEA večery

Věříte, že můžete za jeden večer získat hlubší vhled do svého osobního rozvoje, pochopit své blízké a kolegy v práci a tím zlepšit vaše vztahy, komunikaci a spolupráci? Máme pro Vás připravený cyklus večerních tříhodinových setkání nad jednotlivými enneagramovými typy. Více o večerech zde