Příběh Emanuel

Příběh Emanuela – skutečná pohádka o Emanuelovi a makových panenkách…

Už opravdu hóóódně dávno žil se svými rodiči jeden malý kluk v zapadlé vesnici na konci světa, která se jmenovala Mosty u Jablunkova. Jeho tatínek jezdil každý den do těžké práce v železárnách a společně s maminkou ještě tvrdě pracovali na polích, abychom se v té chudobě dokázali uživit. Tak i ten malý Emanuel musel brzy začít tvrdě pracovat, i když byl ještě malý. Nebyly žádné výlety ani dovolené. Nejčastější výlet byl na pole nebo s krávou na pastvu. V deseti letech už musel malý Emanuel ručně dojit krávu, ručně sít a zakopávat obilí, ručně svážet seno a nosit s tatínkem dříví z lesa na rameně. Nebyla žádná technika a vše byla tvrdá práce rukou. Rodiče byli tvrdí na sebe i na Emanuela a tak schytal nejednu ránu, když nenaplnil náročné požadavky. Když cítíte bolest fyzickou i psychickou, tak instinkt velí chraň se. Boj o přežití vybuduje nejen odolnost, ale i vaši vlastní tvrdost. Tak jak ten malý Emanuel vyrůstal, stal se také bojovníkem, tvrdým na sebe, kamarády a všechny kolem. A když to tolik bolelo, jeho srdce bylo tvrdší a tvrdší…
Z toho tvrdého kluka, jsem se postupně vypracoval v arogantního cholerika, který věděl, že život je těžký a musím v něm obstát a být schopen se prosadit a tak se postarat o sebe i rodinu. Přes úspěchy, jsem měl vnitřně stále pocit, nedostatečnosti, provinění. Cítil jsem se být obětí vnějších vlivů a jak jsem byl zraněný, tak jsem také zraňoval. Svou, ženu, děti a přišly bolestné rozchody. Pak přišla další žena, děti a já dělal stále stejné chyby v domnění, že je to to nejlepší co, můžu pro sebe a své blízké udělat. Pod vlivem nepochopení a emociální bolesti narůstaly další problémy a krize, hlavně ve vztazích a také na mém zdraví. Tam někde jsem začal tušit, že chyba není v lidech a vnějších podmínkách kolem mně, ale v mých reakcích na tyto lidi a vnější podmínky. Mé ego však tvrdě bojovalo: „přece nejsem špatný, jsem dobrý“!

Pak jsem se ocitl na jednom semináři a tam jsem s údivem zjistil, že vím, že nevím. Přestože učím na střední škole a skvěle rozumím technice, tak vůbec netuším, jak zvládat sebe, své emoční reakce, které byly obrovsky destruktivní silou. Nikdo mně to nikde neučil a tak jsem začal hledat co mně doopravdy pomůže. Jak si poradit sám se sebou, se svými reakcemi, se svou tvrdostí, necitlivostí, arogancí nebo pasivitou a strachem? Jak se cítit šťastný a ustát to, i když lidé a situace nefungují tak, jak bych si představoval? Všechno studium a uvědomění jsem ihned zkoušel na sobě. Obrovsky mně to pomohlo a změnilo mi to zcela život. Zamiloval jsem se do toho uvědomění a osobnostního rozvoje a už nikdy jsem nepřestal studovat vědy o člověku a životě. Pochopil jsem, že nás Život netrestá, ale naopak nás všechny učí právě skrze chyby, problémy a krize.

Najednou bylo nad slunce jasnější, že nejsem oběť vlivů situací a lidí. Zjistil jsem, že nezáleží tolik na tom, co se děje kolem mne, ale především na tom, jak si to uvnitř interpretuji a reaguji pak ven.
A tak se postupně stávám vědomým tvůrcem svých reakcí, myšlenek, pocitů napříč nepříznivým vlivům. Stále objevuji a poznávám jak zdravě využívat vnitřní síly a formovat tak sebe a tím i svůj život a pomáhat tak lidem kolem. Tak jak se mně podařilo uzdravit psychiku, tak se uzdravilo i mé tělo, přestože v největší zdravotní krizi mně na jednotce intenzívní péče říkali, že poškození budou nevratná.
A tak díky uvědomění a praktickým krokům se z arogantního cholerika se stal člověk, o kterém někteří lidé mluví jako o ztělesněném klidu i když občas cholerik vystrčí drápky. Proto se také stále a vytrvale zabývám sebou a svým rozvojem. To vše dělám prakticky s jediným záměrem – posouvat kvalitu sebe, abych mohl dávat více svým dětem, ženě a lidem kolem. Zjistil jsem, že tím co pomáhá a léčí mne, mohu pomoci nejvíce lidem kolem. Poznal jsem ve svém životním příběhu na vlastní kůži, co znamená být ovládám destruktivními návyky a jak se mně změnil život díky rozvoji mé osobnosti. Každé nové uvědomění a poznání sdílím svými projevy chování s lidmi s celou rodinou a lidmi v práci, která je mým posláním.

Emanuel se stal průvodcem rozvoje kvality osobnosti a života lidí. Celý život ho na to připravoval. Také díky studiu psychologie, neurověd u špičkových zahraničních lídrů a koučů a především praktickému poznání a osobní zkušeností přeměny toto sdílí s veřejností, lídry firem a už 20 let předává tyto hluboké principy života. Je krásné nejednou slyšet: „jsi vzácný člověk, změnil jsi mi život“... Emanuel provází a inspiruje manažery a lídry firem a vedle velké radosti mu to přináší i nádhernou hojnost života. Žije nejkrásnější a nejbohatší období života. To by si ten malý Emanuel z vesnice na konci světa, ten ustrašený a tvrdý kluk, nikdy neuměl představit ani v největších snech, že to bude možné.

Kruh se uzavřel a Emanuel se vrátil ke své bývalé ženě, rodině a všemu co miluje. Vytrvale hledá, objevuje a praktikuje přístupy jak podporovat sebe, svou rodinu, týmy lidí, které vede a vzájemně si pomáhají v růstu. Největším Emanuelovým potěšením je, když vidí, že se lidem po setkání s ním daří lépe. To zažívá ve vedení dlouhodobých programech lídrů Emočního leadershipu i se svou rodinou v denním životě. Vždyť to jediné, co po nás zůstane, jsou zvyky našich dětí, vnoučat a lidí kolem, které si oni osvojí. Pro ně a pro jejich lepší život, pro krásnější vztahy a tento svět.
Největší radostí Emanuela je ovšem rodina, které nyní vše vrací a dělá vše proto, aby je mohl podpořit a obnovil důvěru všech. Vidí a zažívá, jak díky jeho změně otevírá nové dveře pro jeho děti a vnuky.

Chcete bohatství, hojnost a štěstí pro sebe a svou rodinu?
Pokud ještě žijete přesvědčení: „všechno je důležitější než já“, změňte to.
Začněte uvnitř!
Vy jste ten nejdůležitější člověk pro váš život!
Věřím tomu, že díky pozornosti k sobě a svému rozvoji vzkvétá váš život i život vaší rodiny!
Postarejte se především o svou mysl, srdce a pak dáte víc lidem a oni dají více vám a světu kolem.
Leadership zevnitř ven funguje.
S mějte se rádi Emanuel

 

Aktuality

Vážení přátelé

Aktuálně regeneruji po těžkém úrazu.

Děkuji všem kdož jste na mně mysleli, děkuji za povzbuzující slova, energii, která byla citelná i na dálku.

Život nás učí přes chyby, problémy a krize.

Až budu mít dost zdraví a energiebudu s vámi sdílet, co mne to naučilo.

Těším se na zdraví.

Těším se na slyšenou.

A těším se především na setkání s vámi a možnost podpořit vás, aby se vám dařilo lépe. Emanuel

Další nejbližší akce

 inspirativní sdílení principů osobnostního rozvoje – konkrétní příběhy

JSME ORGANISMUS

„Hodnoty a návyky, které se od nás naučí naše děti a lidé kolem, je to jediné, co po nás zůstává a zůstane až odejdeme…“

Chci s Vámi sdílet své zážitky a praktické principy, které jsem načerpal se sebou a během více než 20-ti leté praxe provázením rozvoje osobností lídrů firem i úplně obyčejných lidí.

 

Rozhodnutí je na Tobě. Pokud chceš pravidelně do svého e-mailu dostávat mé postřehy z aplikace principů a inspirace stačí se zaregistrovat na této stránce vpravo nahoře nebo zdePokud máš pocit, že to může být prospěšné některému z přátel sdílej prosím.

dle osobní dohody 

Individuální transformační koučování
„Chcete vyladit motor svého „ferrari“ či stále jen lakovat vnější podobu „trabanta“? Každá skutečná změna kvality se děje zevnitř ven! Získejte průvodce na cestě k vyšší kvalitě sebe a svého života. Transformujte své návyky a formujte zralost své osobnosti v souladu s osobními talenty. Více o koučování zde

ENNEA večery

Věříte, že můžete za jeden večer získat hlubší vhled do svého osobního rozvoje, pochopit své blízké a kolegy v práci a tím zlepšit vaše vztahy, komunikaci a spolupráci? Máme pro Vás připravený cyklus večerních tříhodinových setkání nad jednotlivými enneagramovými typy. Více o večerech zde